Mollie betaalmethodes: zo koppel je ‘m aan jouw video's
07 juli 2021 

Mollie betaalmethodes: zo koppel je ‘m aan jouw video's

Je bent zojuist een nieuwe video streaming platform begonnen waar je jouw video’s deelt met jouw klanten. De grote vraag is echter: “Hoe stel in een betaalmethode in, zodat mijn klanten zowaar kunnen betalen voor mijn video’s”? Je bent ten slotte begonnen met dit platform om geld te kunnen verdienen. 

We hadden het in een eerdere blog al over het verkopen van jouw kennis via video content, maar een daadwerkelijke betaalmethode toevoegen is dan ook zeker belangrijk. In deze blog bespreken we precies hoe dit in zijn werking gaat en hoe Mollie betaalmethodes  het beste werken voor jouw online video platform. 

Wat is Mollie?

Mollie is een online bedrijf dat zich specialiseert in online betalingen en zorgt ervoor dat jij als ondernemer altijd op een veilige manier jouw geld ontvangt via jouw webshop. Mollie ondersteunt meerdere online betaalmethodes en zorgt ervoor dat jij als bedrijf kunt groeien waar je ook wilt. 

Verschillende betaalmethodes

Mollie geeft jou de keuze tussen verschillende betaalmethodes, waardoor je naast de Nederlandse markt ook op een meer internationaal of Europees vlak kunt focussen. 

  • iDeal – Mollie maakt het eenvoudig om iDeal te koppelen aan een bankrekening. Dit is de populairste betaalmethode in Nederland. 
  • Creditcard – Door voor Creditcard te kiezen maak je het mogelijk om klanten over de hele wereld van dienst te zijn.
  • Bancontact – De meest gebruikte betaalmethode van België.
  • Klarna – Met Klarna kun je er makkelijk voor kiezen om achteraf te betalen of gespreid te betalen als je het bedrag niet in één keer wilt of kan overmaken.

Zo koppel je Mollie aan jouw video platform

Oké, dus we snappen inmiddels wel dat Mollie een handige keuze is als betaalmethode, maar de vraag is natuurlijk hoe je dit koppelt aan jouw video platform. Hoe zorg je er nu voor dat jouw gebruikers kunnen betalen voor jouw video diensten?

Het antwoord is gelukkig super gemakkelijk. Mollie werkt met gratis plug-ins, waardoor je op elke platform deze online-betaalmethode kunt implementeren en dat zonder enige technische kennis! Je kiest via de Dashboard zelf welke betaalmethode je wilt aanbieden. Doordat de plug-ins speciaal zijn samengesteld, is het amper moeite om Mollie in jouw platform te integreren. 

Heb je al een website ingericht via AudiencePlayer, dan kun je ook hier Mollie toevoegen als betaalmethode. Ben je benieuwd naar meer informatie over het opzetten van jouw eigen video streaming platform, dan helpen wij je hier graag bij!