Training video content: hoe verkoop je jouw kennis?
30 maart 2021 

Training video content: hoe verkoop je jouw kennis?

Training video content is hot en jij wil er nu ook iets mee gaan doen. De kogel is door de kerk: je gaat online video content verkopen. Je hebt een skill, en je wil deze skill doorleren aan betalende klanten. Niet onlogisch, de e-learning markt groeit explosief. Steeds meer mensen ontdekken de mogelijkheid om online te leren, waardoor steeds meer mensen online training video content aanbieden. 

Slim, want zo kun je een haast passief inkomen verdienen. Het is wel van belang dat je het slim aanpakt. Hoe doe je dit?

Stap 1: Stop jouw expertise en passie in een online training. 

De grootste voorspeller van een succes is de kwaliteit van je training/video content. Bedenk voor jezelf: waar weet ik veel over, wat kan ik goed uitleggen en waar hebben mensen behoefte aan? 

Je kunt ook een offline training vormgeven in een online training. Yoga, meditatie, sport of educatieve trainingen zijn bijvoorbeeld heel goed vorm te geven in een online training video.  

Stap 2: Bepaal je doelgroep

Wie is je doelgroep? Aan wie ga je je video content aanbieden? Peil alvast in je omgeving of er behoefte is aan wat je aan te bieden hebt. Bepaal je doelgroep alvorens je je trainingen gaat opnemen, dan weet je aan wie je je moet richten!

Stap 3: Edit je video

Een video moet makkelijk wegkijken. Dit betekent dat je je video moet editen, anders kijken je klanten naar één lange aaneengesloten video. Met een video editing software op instapniveau komt iedereen al een heel eind. Denk aan ActivePresenter of iMovie.

Stap 4: Vind een videoplatform

Training video content

Je hebt nu goede instructievideo’s gemaakt, maar waar zet je ze neer? YouTube en Vimeo hebben niet altijd de ideale betaalmodellen voor trainingsvideo’s. Met een TVOD, SVOD of credits-methode laat je klanten gemakkelijk eenmalig of maandelijks voor jouw videocontent betalen. 

Hier kun je zelf een platform voor bouwen, maar het is makkelijker om gebruik te maken van een aanbieder zoals AudiencePlayer. Hiermee kun je heel gemakkelijk een eigen videoplatform opzetten, met ingebouwde betaalmethodes. 

Stap 5: Training video content verkopen!

Staat je cursus of training online? Dan kun je gaan verkopen! Maak mooie Facebook advertenties, bied je nieuwe platform aan aan een bestaand klantenbestand of schrijf een mooie mailcampagne om je doelgroep te bereiken. Het grote voordeel van online video trainingen is dat zodra je een klantenbestand hebt gebouwd, je inkomen bijna passief wordt gegenereerd. Je hoeft de video’s immers maar één keer op te nemen!

Benieuwd naar de mogelijkheden van AudiencePlayer? Wij helpen je graag met het verkopen van je videocontent. Hier kun je alvast zien hoe jij je eigen videoplatform kunt gaan vormgeven!