Je videoplatform succesvol maken met e-mail marketing
10 januari 2020 

Je videoplatform succesvol maken met e-mail marketing

Je videoplatform succesvol maken kan met e-mail marketing. Er wordt ons vaak gevraagd of het verstandig is om je videoplatform te promoten via e-mail marketing van een commerciële partner. Waar het dan meestal op neerkomt, is dat de partner een e-mail stuurt naar zijn ledenlijst met daarin een actie. Bijvoorbeeld “Maak vandaag een account aan en kijk 2 weken gratis”.  Zoals wij in onze blog over e-mail marketing aangaven, zou wat ons betreft e-mail marketing de ruggengraat van je online marketing strategie moeten zijn. Maar het is wel belangrijk dat je even goed voor jezelf op papier zet wat je verwacht dat het gaat kosten en wat het oplevert.

Het is bij je rekensom praktisch om de volgende cijfers in je achterhoofd te houden. Wij zien bij onze klanten dat bij dit soort acties gemiddeld tussen de half en twee procent converteert. Dit betekent dat van de 10.000 verstuurde e-mails maximaal 200 personen een gratis account aanmaken. Van deze 200 personen converteert weer maximaal 2 procent naar een betaald account. In dit geval dus 4 personen.

Laten we nu een voorbeeld schetsen. Stel je hebt een videoplatform dat zich richt op hardlopers in Nederland. De Telegraaf klopt bij je aan. Deze uitgever biedt aan om je videoplatform te promoten bij 100.000 lezers die vallen onder het profiel sport of hardlopen. De Telegraaf rekent hiervoor 1000 euro. Conform onze cijfers kun je verwachten dat maximaal 2000 personen een gratis account nemen van 2 weken. En daarvan nemen uiteindelijk 40 personen een betaald account.

Je weet nu dat deze 40 personen minimaal 1000 euro moet opbrengen. Stel je vraagt een tientje per maand, dan moet bijna iedereen minimaal 3 maanden gebruik maken van je dienst. Daarbij moet je niet vergeten dat 2000 personen gedurende de gratis periode van 2 weken ook naar je video’s mogen kijken. Stel dat ze gemiddeld 1 video van 30 minuten kijken in deze periode. Dan kijken ze in totaal 1000 uur naar je online video’s, wat staat voor ongeveer 2000 gigabyte aan kosten voor streaming. Dit zal een paar honderd euro zijn.

Samenvattend is het aan te raden om e-mail marketing campagnes op te zetten met commerciële partners. Je vergroot immers je lijst met contacten en je videoplatform wordt zichtbaarder binnen je doelgroep. Het is alleen wel belangrijk dat je altijd even een paar reken scenario’s op papier zet, zodat je weet wanneer je winst gaat maken en wat de voorwaarden hiervoor minimaal moeten zijn.