Start je eigen videoplatform, dat biedt 2 belangrijke voordelen
27 oktober 2018 

Start je eigen videoplatform, dat biedt 2 belangrijke voordelen

Start je eigen videoplatform in plaats van alleen maar je video’s op sociale media, zoals YouTube, te plaatsen. YouTube is natuurlijk een geweldig platform om miljoenen kijkers te bereiken. Maar het starten van je eigen videoplatform geeft je 2 zeer belangrijke voordelen die je niet hebt met YouTube. Dit betekent overigens niet dat je zou moeten stoppen met bijvoorbeeld YouTube. Dit soort populaire videoplatformen kun je namelijk fantastisch inzetten als marketingkanaal voor je eigen videoplatform. Via je sociale kanalen stuur je je harde fans door naar je eigen premium kanaal.

1. Start je eigen videoplatform en verhoog

Een eigen videoplatform geeft je volledige controle over je verdienmodel. YouTube betaalt gemiddeld 1 dollar voor elke 1000 views. Maar start je een eigen videoplatform, dan kun je kiezen voor een verdienmodel op basis van abonnementen, eenmalige betalingen of advertenties. Je bepaalt zelf de hoogte van het bedrag. Stel je voor dat 2 procent van je YouTube-abonnees bereid is te betalen voor je video’s. Wat zou dit betekenen voor je omzet? In bijna alle gevallen zou dit direct zorgen voor een verhoging van je omzet.

Start je eigen videoplatform met AudiencePlayer

Een videoplatform met betalende gebruikers levert sneller meer omzet op dan YouTube

2. Leer je doelgroep kennen en zet volautomatische marketing funnels op

Het starten van je eigen videoplatform geeft je diepere inzichten wat betreft je doelgroep. Wanneer consumenten bijvoorbeeld een account op je videoplatform aanmaken, krijg je informatie zoals e-mailadressen, geslacht, leeftijd, mobiele telefoonnummers, enz. Met deze gegevens kun je vervolgens op een persoonlijke manier met je fans communiceren (e-mails, nieuwsbrieven, push berichten). E-mail marketing is een heel krachtige manier om een relatie met je fans op te bouwen. Met sociale mediaplatforms, zoals YouTube, is dit niet mogelijk omdat je niet precies kunt zien wie je kijkers zijn.

Overweeg je om te starten met een videoplatform of wil je er meer over weten, neem dan gerust contact met ons op. Wij maken graag kennis met je en denken met je mee.