Alternatief voor YouTube zonder reclame
17 januari 2020 

Alternatief voor YouTube zonder reclame

Een alternatief voor Youtube zonder reclame is je eigen video on demand (VOD) platform starten. Je bepaalt zelf of je advertenties toont tussen je video’s. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om een alternatief voor Youtube te gebruiken. Want waarom YouTube voor bedrijven gebruiken als je ook kan kiezen voor een verdienmodel op basis van abonnementen (SVOD), of eenmalige betalingen per video (TVOD)?

Alternatief Youtube zonder reclame

De vraag is natuurlijk: “zijn consumenten bereid om video’s online te kopen als vrijwel alles gratis op YouTube te vinden is?”. Het klinkt misschien een beetje te mooi om waar te zijn. De onderstaande cijfers bewijzen echter dat consumenten graag willen betalen voor Youtube vervangers. Het coronavirus heeft de wereld veranderd. Consumenten kijken sinds corona meer naar streamingdiensten dan ooit tevoren, en dit zal in de toekomst alleen maar toenemen. Deze cijfers zijn gebaseerd op data van onze eigen klanten en die van andere leveranciers van videoplatformen.

Maandelijkse omzet per video on demand industrie - Alternatief voor YouTube zonder reclame

Hieruit blijkt dat er waanzinnig veel omzet behaald wordt met een eigen Video On Demand platform, in meerdere branches. Als er een moment is om te starten met een online video streaming website, dan is het nu wel. Gebruikers hebben steeds meer behoefte aan platformen vergelijkbaar met Youtube maar dan zonder reclame. Het team van AudiencePlayer staat voor je klaar om je daarbij te helpen! Neem gerust contact met ons op als je de mogelijkheden door wil nemen.

AudiencePlayer is een platform voor het generen van inkomsten met video. Eigenaren van video-content kunnen met AudiencePlayer een video streaming website bouwen, lanceren, en uitbreiden naar mobiele apps en smart-tv apps.

Nadeel 1: Alleen het topje van de ijsberg verdient geld met Youtube

Vooral voor de meest populaire YouTubers is YouTube commercieel interessant. Als je een kanaal hebt met miljoenen views per video, dan zorgen advertentie inkomsten ervoor dat je veel geld verdient. Ook zijn merken bereid om geld te betalen voor het vertonen van producten in video’s van populaire YouTubers.  Geld verdienen met Youtube is dus goed mogelijk, maar alleen deze kleine groep kan er goed van rondkomen.

Helaas houdt het overgrote gedeelte van de YouTubers weinig tot niets over aan YouTube. De belangrijkste reden is dat door het pricing model van YouTube, er maar  maar 55% van de omzet uit advertentie-inkomsten naar de content eigenaar gaat. Dit betekent dat er maar liefst 45% naar YouTube gaat. Dat is natuurlijk een enorme hap uit je omzet.

Nadeel 2: Reclame van Youtube is verplicht

Een ander nadeel van YouTube is dat ze advertenties tussen je video’s door plaatsen. Geld verdienen op Youtube is sinds 2018 anders geworden. Zo heeft Google (het moederbedrijf van YouTube) nieuwe reclame instellingen wereldwijd geactiveerd. Met deze instellingen zien kijkers tegenwoordig vaker reclames die ze niet kunnen overslaan. Dit wordt ook wel de “non skippable” optie genoemd. YouTube introduceert deze functie omdat merken daar meer geld mee kunnen verdienen. Merken betalen YouTube maar al te graag meer geld als ze zeker weten dat hun advertentie helemaal wordt getoond.

Als je wel geld met video’s wil verdienen, maar een gebruiker niet verplicht naar ads wil laten kijken zijn er weinig opties op Youtube. Dit maakt je eigen platform starten dus een goed alternatief voor YouTube zonder reclame!

Voordeel YouTube als marketing machine

Als je een eigen video on demand dienst wil starten dan is het wel slim om YouTube als marketing machine in te zetten. YouTube heeft inmiddels meer dan 1 miljard gebruikers en de gemiddelde kijktijd groeit 50% per jaar.

Zet bijvoorbeeld wat kortere aansprekende video’s op je YouTube kanaal. Extra unieke of langere video-content plaats je dan op je eigen video on demand platform. De kijkers die niet advertenties willen zien, biedt je dan een alternatief voor YouTube zonder reclame. Bedenk eens dat 5 procent van je YouTube-abonnees graag wil betalen voor je video’s. Zou juist hiermee je omzet niet enorm stijgen?

Wil je weten hoe je hoe je online video’s verkoop en meer dan €5k per maand verdient? Lees dan onze blog waarin we in 7 stappen uitleggen hoe je dat kunt doen.

Heb je nog vragen naar aanleiding van deze blog? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder!