Geld verdienen met video’s: 3 manieren die werken
04 maart 2021 

Geld verdienen met video’s: 3 manieren die werken

Geld verdienen met video’s. Kan dat wel? De manier waarop mensen informatie tot zich nemen is constant in verandering. Sinds de komst van het internet is de absorptie van informatie alleen nog maar korter geworden. Kennisoverdracht via video is daarmee populair! 

En, waar het publiek gaat, gaan ook de geldstromen. Dit betekent dat jij, met de juiste strategie, geld kunt verdienen met video’s. In principe is het enige wat je nodig hebt een plan, een camera en één van deze onderstaande strategieën! 

Via een Youtube kanaal

Als je denkt aan ‘geld verdienen met video’s’ is YouTube waarschijnlijk een van de eerste dingen die in je opkomt. Het platform heeft een miljard gebruikers per dag en dit is alleen maar stijgende. Zoals we al eerder vermeldden: waar het publiek gaat is geld te verdienen. 

Geld verdienen op YouTube is niet altijd makkelijk. Jouw kanaal moet eerst groeien, dan pas kun je geld verdienen. Je verdient geld door YouTube advertenties op je goedlopende video’s te zetten. Dit doe je met een Google AdSense account. Hou er wel rekening mee: YouTube vraagt 45% van al je inkomsten op je AdSense Account. Dat is het nadeel van video’s maken op een gigantisch platform.

Geld verdienen met video’s via een stockphoto site

Een onbekende methode, maar niet minder leuk: verkoop video content aan een stockphoto site! Mensen over de hele wereld zijn altijd op zoek naar nieuwe videocontent die ze -auteursrechtvrij- kunnen gebruiken. Ben jij een beetje handig met een camera en belichting? Dan kun jij ook filmpjes creëren die gebruikers van de stockphoto-site kunnen kopen. Jij krijgt een deel van alle opbrengsten, afhankelijk van de website en hun verdienmodel. 

Zie je misschien binnenkort jouw gezicht in een reclameblok op Times Square. 

Jouw eigen video platform

Heb jij een product of dienst dat je wilt verkopen? En kun je dit aanbieden in videovorm? Overweeg dan om je eigen video platform op te zetten. Eigen videoplatformen zijn ideaal voor mensen die bijvoorbeeld:

  • Online yoga/workout video’s verkopen
  • Online cursussen, trainingen et cetera verkopen.
  • Films, series, documentaires verkopen.
  • Et cetera.

Geld verdienen met video's

En voordat je denkt: waarom is YouTube hier niet geschikt voor? Zoals we al kort vertelden: de enige mensen die geld kunnen verdienen met YouTube zijn accounts met een groot kanaal. Daarbij draag je 45% van je inkomsten af aan YouTube zelf. 

Met jouw eigen videoplatform:

  • Kun je gemakkelijk je eigen strategie bepalen
  • Jouw platform, jouw content
  • Kun je je eigen betaalmethode instellen: alle inkomsten blijven van jou.

Je eigen videoplatform opzetten hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Wij bij AudiencePlayer bieden toffe templates aan waarmee jij in no-time je eigen professionele website hebt opgezet. Lees hier hoe!