Online Video Training Platform: hoe je jouw online cursussen kunt verkopen
10 februari 2021 

Online Video Training Platform: hoe je jouw online cursussen kunt verkopen

Online video training platform starten? Gebruikers op internet zijn steeds meer op zoek naar permanent beschikbare informatie. De traditionele TV-programmering moet steeds vaker veld ruimen voor platforms zoals NPO Start en Netflix. Het grote voordeel van deze platforms is dat de programmering hiervan 24/7 beschikbaar blijft voor de gebruiker. Deze manier van aanbieden komt ook steeds meer voor bij online trainingen, cursussen en workshops. 

In deze blog leggen we uit wat de voordelen zijn van een online video training platform, en daarna geven we een kort stappenplan zodat jij weet hoe je dit zelf kan opzetten!

Voordelen Online video training platform

Er zitten een hoop voordelen aan een online video training platform vergeleken met een meer traditioneel platform. De belangrijkste staan hier op een rijtje:

  1. Het geeft meer rust: je creëert een vaste flow aan inkomsten waar je zelf nog maar weinig werk aan hebt. Zodra je je training online hebt staan, is het grootste werk volbracht.
  2. Je brengt kennis effectief over: video’s zijn veel makkelijker te verkopen dan boeken, fysieke cursussen of trainingen op locatie.
  3. Een vast klantenbestand: Wanneer je kwalitatieve video’s aanbiedt, heb je de mogelijkheid om klanten een langere tijd aan je te binden. 

Online video training platform

Hoe kun jouw eigen cursussen verkopen

Stap 1: Maak je video’s

De belangrijkste stap: dit is immers je product! Zorg ervoor dat je precies weet wat je gaat aanbieden, en aan wie. Klanten komen niet vanzelf naar je toe. Bepaal een doelgroep, maak een contentplan en zet een marketingplan op. Wat maakt jou uniek in de markt? 

Stap 2: Kies een streaming platform

Je kunt zelf from scratch beginnen met een eigen online video platform, maar dit is erg tijdrovend. Het is erg belangrijk dat je interface gebruikersvriendelijk is. Je product kan kwalitatief sterk zijn, maar als je platform tekort schiet haken klanten al snel af.

AudiencePlayer geeft je de tools om zelf aan de slag te gaan. Met AudiencePlayer zet je heel gemakkelijk een eigen platform op, inclusief landingspagina’s; marketingstatistieken en meer. Zo heb jij de tijd en ruimte om kwalitatieve content te leveren.  

Stap 3: Bepaal je verdienmodel 

Er zijn meerdere manieren om geld te verdienen met video’s op je eigen videoplatform. In het kort zijn de meest gangbare:

  • SVOD: Subscription based video on demand (abonnement).
  • TVOD: Transactional based video on demand (klanten betalen een eenmalig bedrag per video).
  • Verhuur: Klanten kunnen voor een bepaalde tijdsperiode een video bekijken.
  • Credits: Klanten ontvangen credits die ze kunnen besteden aan videocontent naar keuze.
  • AVOD: Advertisement based video on demand (klanten betalen niet, maar krijgen advertenties te zien bij elke video).

Afhankelijk van je product kun je voor één of meerdere opties kiezen.

Zodra je deze stappen hebt doorlopen, kun je beginnen met het opzetten van je eigen training platform! Kunnen wij je helpen? Bekijk hier hoe het werkt!