Live streamen fitness - een overzichtelijk stappenplan
07 juli 2021 

Live streamen fitness - een overzichtelijk stappenplan

De langdurende pandemie heeft ontzettend veel impact gehad op het dagelijkse leven en bijna alles heeft hier wel de effecten van gevoeld. Bepaalde negatieve consequenties kunnen we makkelijk identificeren, zoals de economische crisis. Echter de dingen die het meeste geleden hebben zien we vaak niet eens. We hebben het natuurlijk over onze geest en lichaam. 

De combinatie van stress en weinig fysieke activiteiten heeft ervoor gezorgd dat veel mensen met een slechte gezondheid kampen. De sportscholen zijn amper open geweest en men doet weinig wanneer ze de hele dag thuis zitten. Dit is dus de perfecte tijd om te beginnen met het live streamen van fitness. Zo breng je de activiteit weer terug in het leven van mensen en komt de motivatie weer terug. In deze blog lees je alles over hoe je zo’n livestream van fitness opzet. 

Livestreaming vs. opgenomen video’s 

Fitness draait voornamelijk om discipline en motivatie. Beginnen met sporten is dan ook makkelijk, maar het volhouden is waar de uitdaging ligt. Dit is vaak ook de reden waarom mensen met anderen sporten, om elkaar te kunnen motiveren door te zetten. Hetzelfde geldt voor online fitness. Door te kiezen voor live streamen kun je jouw publiek live blijven motiveren om niet op te geven. Het is het beste alternatief voor face to face work-outs. We leven gelukkig niet meer in tijden waar je aerobics videobanden moest aanschaffen om wat beweging te krijgen. 

Pros en Cons van livestreamen

Pros: 

  • Live work-out, geeft de lessen dat gevoel van authenticiteit.
  • Je hoeft niets te editen.
  • Je kunt je lessen makken inplannen voor jouw kijkers.
  • Live interactie tussen instructeur en gebruikers.
  • Sporten in het gemak van je eigen woonkamer.

Cons: 

  • Fouten die je maakt zijn direct door iedereen te zien.
  • Kans op technische mankementen.
  • Planning is super belangrijk. 

Streaming platform en planning

Kies je ervoor om jouw fitness lessen online te streamen, zorg er dan voor dat je deze op tijd gepland hebt. Opgenomen video’s geven je de kans om meerdere takes te nemen, maar live streamen vergeeft uiteraard wat minder. 

De volgende belangrijke stap is het kiezen van het juiste streaming platform. Wil je live streams aanbieden of juist video on demand. Je kunt kiezen voor de grote namen als YouTube en Vimeo, maar toch bieden die niet altijd alle juiste opties aan. Wil je een betaalmethode koppelen, dan merk je al snel dat deze platformen niet alle ideale betaalmethodes aanbieden. 

In dit geval is het slim om gebruik te maken van een aanbieder zoals AudiencePlayer. Hiermee zet je met gemak jouw eigen videoplatform op en kun je direct aan de slag met jouw fitness video’s. 

Aan de slag met jouw fitness streaming platform!

Nu je weet wat je wel en niet moet doen om van jouw streaming business een succes te maken is het tijd om jouw platform op te zetten.  

Ben je benieuwd hoe AudiencePlayer je hier bij kan helpen? Kijk bijvoorbeeld eens hoe een van onze klanten met AudiencePlayer aan de slag is gegaan.

Lees alles over ons aanbod op onze homepage