Videoplatform starten? 3 voorwaarden om succesvol te zijn
10 december 2019 

Videoplatform starten? 3 voorwaarden om succesvol te zijn

Een videoplatform starten is gemakkelijker dan ooit. Steeds meer eigenaren van video content overwegen dit te doen. Zoals je in onze meest recente post hebt kunnen lezen, heb je belangrijke voordelen ten opzichte van een social media platform zoals YouTube wanneer je je eigen videoplatform wil starten. In deze blog zullen we specifiek stil staan bij de voorwaarden om succesvol te zijn met jouw eigen videoplatform.

1. De kwaliteit van video’s

Eén van de belangrijkste voorwaarden waar je aan moet voldoen, is dat je video’s van hoge kwaliteit moeten zijn. Consumenten zijn immers bereid om te betalen voor kwaliteit.

Als je dit puur vanuit technisch oogpunt bekijkt, dan zal je jouw video’s moeten filmen in Full HD. Wanneer je jouw video’s op het videoplatform enkel en alleen uitbrengt in 360p of 720p, is de kans groot dat consumenten afhaken bij het kijken (zeker op een groot scherm). Door te kiezen voor Full HD, weet je zeker dat je jouw kijkers de beste ervaring kunt bieden op alle schermen.

Los van de technische eisen, moet je bij kwaliteit ook denken aan de frequentie waarmee je video’s blijft toevoegen aan het platform. Dagelijks uploaden is niet nodig, tenzij je een vlogger bent natuurlijk. Maar wekelijks uploaden is wel een must als je jouw kijkers wilt behouden. Hiermee hou je jouw videoplatform interessant en relevant.

2. Start met een uitgedacht marketingplan

De tweede voorwaarde waaraan je moet voldoen, is het hebben van een uitgedacht marketingplan. Een marketingplan is altijd van belang binnen een onderneming, en dus ook voor je video business.

In dit marketingplan zet je uiteen waar jouw doelgroep uit bestaat, hoe je deze het beste kunt bereiken en met welke acties, en welke doelen je wil bereiken. Marketingkanalen waarvan je gebruik kunt maken zijn; social media, online advertenties, nieuwsbrieven, maar ook off line activiteiten zoals evenementen of festivals.

Het is verstandig om je plan bij meerdere mensen uit je netwerk of bedrijf te toetsen. Door meerdere mensen erbij te betrekken, kom je vaak tot nieuwe inzichten.

3. Een winstgevend videoplatform starten

De laatste voorwaarde waar jouw videoplatform aan moet voldoen, is het toepassen van het juiste verdienmodel. Wil je bijvoorbeeld dat consumenten moeten betalen per video? Is het relevanter om de betaling middels een abonnement te laten verlopen? Of maak je bepaalde video’s gratis toegankelijk? Dit zijn allerlei vragen waar je stil bij zal moeten staan. Een tip is om het aan de doelgroep zelf te vragen.

Het is belangrijk dat je aan alle 3 de voorwaarden voldoet als je succesvol wilt worden. Niemand betaalt immers voor slechte kwaliteit. En als consumenten niet weten dat je bestaat, betalen ze helemaal niet.

Als je meer wilt weten over het opzetten van een videoplatform, neem dan rustig contact met ons op.