Online video streaming | 4 manieren om kijkers aan boord te houden
11 mei 2020 

Online video streaming | 4 manieren om kijkers aan boord te houden

Online video streaming is explosief toegenomen. Veel bedrijven veranderen hun strategieën door zich te focussen op het verhogen van online video streaming inkomsten. Maar er komt een tijd dat mensen niet verplicht meer zijn om thuis te blijven en weer naar buiten kunnen. Om je kijkers dan ook geïnteresseerd te houden in je streamingdienst hebben we 4 aandachtspunten geselecteerd.

1. Bepaal de juiste prijs

Consumenten zijn bereid te betalen voor hoge kwaliteit video content. Maar wat is de juiste prijs voor je dienst? We adviseren onze klanten altijd om te begrijpen welk product of welke activiteit je videodienst daadwerkelijk vervangt. Als je online films verkoopt, wat is dan bijvoorbeeld de prijs van een kaartje voor de bioscoop of een Netflix-abonnement? Wat is de prijs van een fysieke één-op-één training als je online consultancy cursussen verkoopt? Als je hier geen idee van hebt, vraag dan je gebruikers wat hun afwegingen zijn.

2. Maak slimme video’s

Een sterke datagedreven contentstrategie is essentieel om nieuwe gebruikers aan te trekken en bestaande gebruikers geïnteresseerd en loyaal te houden. Het bekendste voorbeeld van programmatic content creatie is Netflix’s House of Cards. Na de lancering in 2013 had Netflix voor het eerst een positieve omzet van $1,02 miljard. Met als resultaat een forse toename van het aantal abonnees. Bekijk zelf eens welke video’s populair zijn en welke video’s het meest worden bekeken? Het is belangrijk om inzicht te krijgen in het kijkgedrag van je gebruikers. Dit helpt je om slimmere beslissingen te nemen en waardevollere video’s te creëren.

Online video streaming | Programmatic content creatie

Online video streaming | Programmatic content creatie

3. Breid je online video streamingdienst slim uit

Het lijkt erop dat verschillende doelgroepen hun favoriete video’s op verschillende apparaten willen bekijken. Uit onze ervaring kijken gebruikers van bijvoorbeeld film streamingdiensten graag via een Smart TV, terwijl fitness video’s meestal op mobiele apparaten worden bekeken. Begrijp op welk apparaat je publiek kijkt en pas je dienst daarop aan. Uiteindelijk wil je natuurlijk overal beschikbaar zijn. Maar tot die tijd moet je slimme keuzes maken.

4. Focus niet op tech

We hebben het keer op keer gezien. Wanneer oprichters een online streamingdienst starten, is er meestal een gebrek aan technologische kennis. Dit is geen groot probleem. Maar het wordt een probleem wanneer onervaren teams zelf technische oplossingen proberen te vinden. Met als resultaat slecht werkende online streamingdiensten en te veel aandacht voor technologie in plaats van content en marketing. Zoek daarom de juiste tech partner en richt al je aandacht op het maken van hoge kwaliteit video’s en het opzetten van slimme automatische marketing funnels.