Yoga video streaming platform starten: 6 lessen voor succes
Een yoga video streaming platform starten kan tegenwoordig elke yoga school en leraar. Waar yoga jaren geleden door een beperkt aantal mensen werd beoefend bij de yogi’s in de Himalaya, heeft nu iedereen toegang tot het leren van deze kunstvorm. De afgelopen jaren zijn Yoga scholen als paddenstoelen uit de grond gekomen en via yoga video streaming platformen kunnen lessen nu ook vanuit de huiskamer worden gevolgd.
Yoga is dus populair. Zelfs het coronavirus heeft de opmars van yoga niet weten te stoppen. Sterker nog, yoga is misschien wel door het coronavirus populairder geworden dan ooit te voren. Mocht je overwegen een yoga video streaming platform te starten, dan is het goed om de onderstaande lessen in je achterhoofd te houden. Wij hebben 6 lessen voor je klaar gezet die wij hebben geleerd van onze topklanten.
Yoga op het grote scherm
Consumenten zijn tegenwoordig gewend om video’s via verschillende schermen te bekijken. Zoals we in de blog over streaming platformen hebben aangegeven, hebben consumenten gemiddeld 4 apparaten aangesloten op het internet in de huiskamer. Als het gaat om thuis sporten, dan zien we met name dat het grote TV scherm populair is. Dit is natuurlijk niet gek aangezien het veel makkelijker is om oefeningen van een yoga leraar te volgen via een groot scherm. Om je succes te vergroten is het dus belangrijk dat je yoga video streaming platform te bekijken is via het TV scherm. Dit kan bijvoorbeeld via Google Chromecast, Apple AirPlay of smart TV apps.
Je eigen verdienmodel
Je eigen yoga video streaming platform starten geeft je controle over je eigen verdienmodel. Waar bijvoorbeeld YouTube gemiddeld 1 dollar betaalt voor elke 1000 views, kun je met je eigen videoplatform video’s verkopen op basis van bijvoorbeeld abonnementen of pay-per-view. Een snelle rekensom laat zien dat je eigen verdienmodel direct kan zorgen voor een hogere omzet. Stel bijvoorbeeld dat 1 procent van 1000 gebruikers bereid is om 1 dollar te betalen voor een video, dan heb je 10 dollar omgezet in plaats van 1 dollar.
Dit betekent overigens niet dat je moet stoppen met je YouTube kanaal. Wij raden je aan om YouTube te gebruiken als een online marketinginstrument. Zet bijvoorbeeld korte inspirerende video’s op je YouTube kanaal. Geef daarbij aan dat er op je eigen yoga videoplatform nog veel meer en langere video’s beschikbaar zijn. Je echte fans zijn misschien wel bereid om te betalen voor je video’s.
Wees ook niet bang om te experimenteren met verschillende verdienmodellen naast elkaar. Waar de ene consument bijvoorbeeld graag een abonnement afsluit, wil de andere consument liever een reeks video’s eenmalig kopen. Zolang jouw omzet stijgt, maakt het niet uit welk verdienmodel je hanteert.
Video’s maken
Je kunt tegenwoordig vrij gemakkelijk zelf video’s produceren. Met een goede mobiele telefoon, geluidsset en online editing software heb je al snel een kwaliteitsvideo gemaakt. Eén van onze klanten heeft op deze manier vrij snel tientallen video’s gemaakt. Het is daarbij natuurlijk wel belangrijk dat je een ruimte kiest met een rustgevende achtergrond en dat je een goede hoek kiest voor de camera.
Mocht je wat meer budget hebben dan is het de moeite waard om video’s op te nemen in een studio met een “green screen” achtergrond. Het grote voordeel is dat je dan in je montage software een eigen achtergrond kunt maken. Een voorbeeld van een klant die hiervan gebruik maakt vind je hier.
Start samenwerkingsverbanden
Met een groep bereik je meer dan alleen. Deze wijsheid is al zo oud als de weg naar Rome. Om je yoga video streaming platform te promoten en zichtbaar te maken voor je publiek heb je partners nodig. Wij zien dat onze topklanten op allerlei verschillende manieren samenwerkingsverbanden aangaan. Denk bijvoorbeeld aan yoga winkels die bij de verkoop van een yoga product een gratis proefperiode aanbieden door middel van een voucher. Start samenwerkingen met andere yoga trainers of scholen, of organiseer een yoga retreat weekend op een inspirerende locatie. Welke samenwerking het beste werkt is natuurlijk voor iedereen anders. Bedenk eens wat voor jou werkt.
Online zichtbaarheid
Natuurlijk moet videoplatform goed te vinden zijn online. Het is daarbij belangrijk dat de basis van je videodienst staat als een huis. Zorg ervoor dat alle pagina’s zo gebruiksvriendelijk mogelijk zijn ingericht. Schrijf bijvoorbeeld niet te veel lange teksten, maak gebruik van mooie foto’s en houdt het aantal call to action buttons beperkt. Houd ook in de gaten dat alle pagina’s op je website voldoen aan de SEO regels zodat Google je yoga je video streaming platform optimaal indexeert.
Een organische en kwalitatieve manier om door Google te worden gevonden is het schrijven van blogs. Eigenlijk ben je landingspagina’s aan het maken waarop je gevonden kunt worden. Het vergt tijd en discipline om dit op structurele basis te doen, maar je zult zien dat als je dit een lange periode volhoudt, Google je zal belonen en je bezoekersaantallen omhoog schieten.
Mocht je wat extra budget hebben, dan kun je advertenties maken en promoten via verschillende kanalen zoals Google, LinkedIn, Facebook en YouTube.
Maak van je yoga video streaming platform een merk
Consumenten willen zich graag met een merk verbinden. Het is daarom belangrijk dat jouw yoga video streaming platform als een merk positioneert waar een bepaalt verhaal achter zit. Denk eens na over wie jouw doelgroep nu eigenlijk is. Wat drijft hun? Waar zijn ze naar op zoek en hoe kan jij daarop inspelen? Wil je vooral een gezondere levensstijl promoten of juist meer rust en kracht? Als je dit weet, kun je met je teksten op je website daarop inspelen.
Ben je na het lezen van deze blog klaar om te starten? Dan is het nu tijd om actie te ondernemen. Klik hier en wij helpen je graag verder.