Hoe maak ik een app van een website? | Jouw eigen videoplatform
26 mei 2021 

Hoe maak ik een app van een website? | Jouw eigen videoplatform

Maak van je app een website! Of je nu online yogavideo’s verkoopt, of in abonnementsvorm series en films aanbiedt: zonder mobiele app tel je niet meer mee. Mobiele apps zijn ondertussen bijna net zo populair als desktop, en ze blijven  groeien in populariteit. 

Netflix heeft natuurlijk al een onmisbare app waarmee je waar je maar wilt films en series kan kijken. Ook Basic Fit heeft nu een eigen app zodat je thuis door kan gaan met je work-out. Het maakt eigenlijk niet uit waar de video’s over gaan, van je website een app maken is eigenlijk altijd een verstandig idee.

Wanneer je video’s wil verkopen, maar je jezelf afvraagt “hoe maak ik een app van mijn website?”, dan ben je bij deze blog aan het goede adres. Lees snel verder hoe wij dat doen!

Waarom een app van een website maken?

Om je alvast de samenvatting te geven: mobiele apps zijn populair. De gebruiker kan ze makkelijk meenemen en heeft daarom altijd toegang tot de app. 

Daarnaast is het voor gebruikers van videoplatformen ook simpelweg superhandig. Verkoop je e-learning video’s? Jouw cursisten kunnen gewoon in de trein kijken. Verkoop je sportvideo’s? De sporter kan overal ter wereld zijn sportschoenen aantrekken en aan de slag.

De tweede reden is dat het heel makkelijk kan, dus er is eigenlijk geen reden om het niet te doen. Hieronder zetten we drie manieren uiteen om een app te maken van jouw website. De ene is makkelijker dan de ander dus de beste optie hangt altijd af van jouw huidige (technische) kennis. 

Hoe maak je van een website een app?

Je hebt drie mogelijke oplossingen. 

Je gaat zelf aan de slag

Je kunt natuurlijk zelf aan de slag met het ontwikkelen van een app. Dit heeft als grote voordeel dat je zelf volledige controle hebt over hoe de app eruit gaat zien. Het nadeel is echter niet mals: het is erg tijdrovend en vergt vrij diepgaande technische kennis. 

Je besteedt het uit aan een app-ontwikkelaar

Er is een hele hoop app-ontwikkelaars in Nederland dat staat te springen om jouw website tot een app te maken. Je hebt relatief veel controle over hoe de app eruit komt te zien, en over welke functionaliteiten het moet beschikken. 

Je gebruikt AudiencePlayer

Goed, we hebben twee opties gegeven maar nu zijn wij aan de beurt. Met AudiencePlayer zet je heel gemakkelijk je videoplatform in elkaar. Jij levert de videocontent die je wil verkopen aan, AudiencePlayer doet de rest. Jouw video’s zijn beveiligd, en jouw nieuwe website is sales en SEO-proof. Het allerbeste? Met AudiencePlayer zet je jouw website volautomatisch om in een mobiele app

hoe maak ik een app van een website

Hier heb je dus verder geen omkijken meer naar. Neem een voorbeeld aan onze klanten (CineMember, MyLum, InnerSpace etc.) die nu prachtig werkende applicaties hebben in de Play- en Appstore. Start vandaag nog je eigen videoplatform, mobiele applicatie inbegrepen! >>