Hoe maak je een video bestand kleiner
27 januari 2023 

Hoe maak je een video bestand kleiner

Er zijn verschillende manieren om een video bestand kleiner te maken, afhankelijk van het type bestand en de software die je gebruikt. Hier zijn enkele opties:

    1    Gebruik een videocompressieprogramma: er zijn veel gratis en betaalde programma's beschikbaar die je kunt gebruiken om de grootte van een video bestand te verkleinen zonder te veel kwaliteit te verliezen. Een voorbeeld is Handbrake.

    2    Verander de resolutie: als je video in een hoge resolutie is opgenomen, kun je de resolutie verlagen om de grootte van het bestand te verkleinen.

    3    Verander de bitrate: de bitrate bepaalt hoeveel gegevens er per seconde in een video worden opgenomen. Als je de bitrate verlaagt, zal het bestand kleiner worden.

    4    Verwijder onnodige segmenten: als er segmenten in de video zijn die niet nodig zijn voor de inhoud, kun je deze verwijderen om de grootte van het bestand te verkleinen.

    5    Gebruik een online compressor: er zijn veel online compressors beschikbaar die je kunt gebruiken om de grootte van een video bestand te verkleinen.

Mocht je meer vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.