Cursus online verkopen met WordPress
15 februari 2023 

Cursus online verkopen met WordPress

Het is mogelijk om een cursus online te verkopen met WordPress. Er zijn verschillende plugins en thema's beschikbaar die speciaal zijn ontworpen voor online cursussen. 

Hieronder volgen enkele stappen die je kunt nemen om een cursus online te verkopen met WordPress:

    1    Installeer en activeer een LMS-plugin: LMS (Learning Management System) plugins zoals AudiencePlayer kunnen worden gebruikt om video cursussen te beheren, video pagina's op te zetten, ledenomgeving te maken en betaalmethoden toe te voegen.

    2    Maak een cursus: Met de LMS-plugin kun je een nieuwe cursus aanmaken, lessen maken en inhoud uploaden.

    3    Kies een thema: Er zijn veel thema's beschikbaar die speciaal zijn ontworpen voor online cursussen. Kies een thema dat past bij de stijl van jouw cursus.

    4    Maak een verkooppagina: Maak een pagina waarop je de cursus aanbiedt en bezoekers kunnen zich inschrijven en betalen voor de cursus.

    5    Configureer payment provider: Installeer en configureer een payment provider zoals Mollie of Stripe, om betalingen van studenten te accepteren.

    6    Maak een ledenomgeving: Maak een ledenomgeving waar studenten kunnen inloggen en toegang hebben tot de lessen en inhoud.

    7    Promoot jouw cursus: Gebruik marketingtechnieken om jouw cursus te promoten, zoals sociale media, e-mailmarketing en betaalde advertenties.

    8    Bied ondersteuning: Zorg ervoor dat je studenten ondersteuning biedt en vragen beantwoordt om een goede gebruikerservaring te garanderen.


Mocht je het te veel gedoe vinden, dan kun je overwegen om een online tool te gebruiken voor het opzetten van je website. Met de website builder van AudiencePlayer zet je bijvoorbeeld met kant-en-klare bouwblokken moeiteloos een website op waarop je een betaalde video cursus publiceert. Wil je meer weten hierover, neem dan gerust contact op.