DRM Platform: Zo kun je jouw video’s beveiligen.
24 maart 2021 

DRM Platform: Zo kun je jouw video’s beveiligen.

DRM platform. DRM is de afkorting van “Digital Rights Management”. Met DRM-beveiliging kun je voorkomen dat jouw (video)content niet zomaar gestolen, gekopieerd of geript kan worden. DRM-beveiliging zit bijvoorbeeld op video’s, muziek, en gekochte ebooks. Zo kun je, als je een e-book gekocht hebt, deze niet zelf kopiëren en aanbieden aan anderen.

Dit is natuurlijk heel belangrijk voor OTT-websites waar je betaalde videocontent kunt kijken (Netflix, videoland of YogaTV). Vooral nu traditionele televisie veel meer ruimte moet maken door streamingplatforms op SVOD of TVOD-basis, is het belangrijker dan ooit om content te beveiligen tegen piraterij. 

Beveilig video’s op een DRM Platform  

Met DRM versleutel je je content zodat het niet gelezen kan worden zonder een ‘sleutel’. Je voegt een extra laag met beveiliging toe waardoor een gebruiker niet zomaar zijn scherm op kan nemen, of je bestand kan kopiëren.

DRM is eigenlijk een verzamelnaam voor verschillende methodes om media te beveiligen. Zo heb je verschillende encryptiemethodes zoals:

  1. Microsoft PlayReady DRM
  2. Google Widevine
  3. AES encryption (de opvolger van DES)
  4. FairPlay encryption

Elk van deze opties heeft zijn eigen encryptiemethodes. Daarnaast is het belangrijk dat je een DRM-methode kiest die past bij jouw doelgroep. Zo werkt FairPlay alleen op Apple-apparaten, en Microsoft Playready alleen op Android apparaten en Chrome webbrowsers. Soms is het noodzakelijk om je video’s op meerdere manieren te versleutelen omdat één methode je doelgroep niet voldoende dekt. 

Omdat videoplatforms steeds populairder worden is het ook steeds belangrijker om videoplatforms goed te beveiligen. Nieuwe DRM-beveiliging is dus constant in ontwikkeling en wordt steeds gebruiksvriendelijker. 

DRM: beveilig ook jouw video’s

Een DRM platform is natuurlijk erg voor de hand liggend voor bedrijven zoals Netflix en Videoland. Toch kunnen veel meer bedrijven profiteren van DRM-platforms. Het is immers altijd goed om je producten te beschermen tegen diefstal, dat doe je in een traditionele winkel toch ook? 

DRM platform met AudiencePlayer

Daarbij is DRM steeds goedkoper, toegankelijker en relevanter voor andere bedrijven die zelf hun videoplatform willen opstarten. Zo werken we bij AudiencePlayer met alle bovengenoemde DRM-methodes, en krijg je het gratis in je pakket. Zo kun je jouw films, cursussen, trainingen en workshops ook beveiligen!

Zelf een videoplatform opstarten (met standaard DRM-beveiliging op je video’s)? Check onze website voor de mogelijkheden!