Hoe verhoog ik de conversie van mijn video streaming website? Wij krijgen deze vraag regelmatig te horen. Er zijn verschillende trucjes die je kunt toepassen om de conversie van je video streaming website te verhogen. In deze blog geven we je een aantal tipjes van de sluier. Als je deze toepast, zul je zeker meer gaan converteren.
Begrijp wie er kijkt naar je video’s
Voordat je gaat starten met je videoplatform is het slim om goed na te denken over wie jouw doelgroep nu eigenlijk is. Probeer je eens te verplaatsen in je doelgroep. Hoe oud zijn jouw gebruikers ongeveer? Waar komen ze vandaag? Wat drijft hun? Welke emoties maak jij bij ze los? Waarom zouden ze jouw video’s willen bekijken of een aankoop willen doen?
Uiteindelijk wil een bezoeker het idee hebben dat jij hem of haar begrijpt. Wat is hun “steady” state op dit moment? En wat zijn hun “target” emotions? Waar willen ze uiteindelijk graag naar toe? En hoe ga jij hun met je videoplatform daarbij helpen? Wil je ze een gezondere levensstijl bieden door middel van bijvoorbeeld Yoga video’s? Of zoeken ze iets anders?
Zodra je een profiel hebt gemaakt van je doelgroep, kun je in je teksten op je website daarop inspelen. Met name de emotionele kant van je bezoekers kun je dan positief beïnvloeden. Waarom is dit belangrijk? Omdat:
- Emotie = actie
- Informatie = analyse
Dit betekent dat je bezoekers pas een account aanmaken of iets bij je kopen als je hun emotie weet aan te spreken. Hiermee verhoog je direct je conversie van je streaming video platform.
Verhoog conversie streaming video met 1 doel
We komen het dagelijks nog vaak tegen. Websites met allerlei verschillende call-to-action buttons waardoor jeeigenlijk niet weet waar je nu moet klikken. Te veel verschillende call-to-action buttons leidt bij bezoekers van je website tot keuze stress. En keuze stress leidt ertoe dat er de verkeerde keuze wordt gemaakt of uiteindelijk helemaal geen keuze wordt gemaakt.
Om dit te voorkomen, is het goed om in je achterhoofd te houden dat elke pagina binnen je videoplatform 1 hoofddoel heeft. Probeer bij het opstellen van de blue print (schema van je website op papier voordat je gaat starten) goed te bedenken wat het hoofddoel is van elke pagina. Is het doel van een pagina bijvoorbeeld dat je gebruikers een aankoop gaan doen. Of wil je dat ze een video gaan bekijken? Of moeten ze een account aanmaken?
Als je dit helder voor ogen hebt, dan weet je ook precies hoe je de pagina verder moet inrichten en welke call-to-action button je eventueel moet plaatsen.